Potrebna standardizacija finansijskog sektora

Bez autora
May 13 2010

Povećanje broja finansijskih stručnjaka u Srbiji sa sertifikatom Udruženja ovlašćenih računovođa omogućilo bi standardizaciju srpskog finansijskog sektora i približavanje svetskim uslovima za poslovanje. Sada u Srbiji manje od 100 finansijskih stručnjaka ima taj sertifikat, a taj broj trebalo bi povećati na više hiljada. Srpski finansijski stručnjaci imaju priliku da se na trening-akademiji pomenute kuće školuju i pripremaju za polaganje ispita za dobijanje sertifikata, a prosečno studiranje traje tri do četiri godine i košta oko 10.000 evra. Sticanje tog sertifikata nije zamena za fakultetsko obrazovanje, već dodatak ekvivalentan nekoj vrsti master-programa. Sertifikat je standardizacija znanja u finansijskom sektoru i priznat je u 170 zemalja.

Potrebna standardizacija finansijskog sektoraPovećanje broja finansijskih stručnjaka u Srbiji sa sertifikatom Udruženja ovlašćenih računovođa omogućilo bi standardizaciju srpskog finansijskog sektora i približavanje svetskim uslovima za poslovanje, ocenili danas predstavnici revizorske kuće Pricewatwrhouse Coopers.

Predstavnici kuće su naveli na konferenciji za novinare da sada u Srbiji manje od 100 finansijskih stručnjaka ima taj sertifikat, a taj broj trebalo bi povećati na više hiljada.

Srpski finansijski stručnjaci imaju priliku da se na trening-akademiji pomenute kuće školuju i pripremaju za polaganje ispita za dobijanje sertifikata, a prosečno studiranje traje tri do četiri godine i košta oko 10.000 evra, naveo je menadžer te akademije Miro Smolović.

Prema njegovim rečima, sticanje tog sertifikata nije zamena za fakultetsko obrazovanje, već dodatak ekvivalentan nekoj vrsti master-programa.

Sertifikat je standardizacija znanja u finansijskom sektoru i priznat je u 170 zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik